divendres, 8 de maig del 2015

Mommy

Títol: Mommy
Any: 2014
Duració: 139 minuts
País: Canadá
Director: Xavier Dolan
Guionista: Xavier Dolan
Música: Eduardo Noya
Fotografía: André Tupin
Productora: Coproducción Canadá-Francia; Metafilms

Biografia

Dolan va néixer a Mont-real, Quebec. És fill de Geneviève Dolan i l'actor i cantant quebequès d'origen egipci, Manuel Tadros. Va començar la seva carrera a l'edat de sis anys, en televisió, amb vint anuncis per a les farmàcies Jean-Coutu del Quebec, realitzades per André Mélançon.

El 2006 fa de Julien en el curtmetratge Miroirs d'été, d'Étienne Desrosiers. Curtmetratge que va ser seleccionat en fesivales de Berlín, Kíev, Sant Diego, etc. En 2007 va fer d'Antoine en la controvertida pel·lícula de Pascal Laugier, Martyrs.

El 2008, a l'edat de 19, va dirigir i va escriure la seva primera pel·lícula, J'ai tué ma mère (en anglès: I killed my mother), per la qual va guanyar tres premis al Festival de Cannes durant el 2009. El mateix Dolan dir haver escrit el guió a l'edat de setze anys, basant-se en les seves pròpies vivències i barrejant les mateixes amb la ficció.

Gènere: Drama

Sinopsis: En una Canadà fictícia, una nova llei permet que els pares angoixats abandonin als seus fills amb problemes a l'hospital. Diane "Die" Despres, una vídua decidida, intenta educar Steve, el seu carismàtic fill que pateix ADHD. Mentre que tots dos tracten de guanyar-se la vida, Kyla, una veïna misteriosa ofereix la seva ajuda. Com la presència reconfortant de Kyla és cada vegada més intensa, sorgeixen preguntes sobre el misteri de la seva vida i el vincle que podria unir a Steve i Die

Comentari tècnic i crítica:


Desde el meu punt de vista,és una pel·lícula magnífica,i encara més quan saps que és de un jove. Dolan,fa servir tècniques molt particulars que el fa ser diferent,desde el format de pantalla fins el talls de seqüència. A més,Xavier fa servir pocs personatges i amb personalitat molt diferents.Finalment,destacaria molt la fotografía,ja que és fa servir una llum molt clara i precisa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada