divendres, 8 de maig del 2015


LA SAL DE LA TIERRA:

Director: Wim Wenders, Juliano Ribeiro Salgado
Productors: Decia Films
GuionistesWim Wenders, Juliano Ribeiro Salgado, David Rosier
Actors: Wim Wenders, Sebastião Salgado, Juliano Ribeiro Salgado
Génere:Biografia documental
País: França
Duració:109 min.
Any: 2014
Titol orginal: The salt of the earth


Biografia
(Ernst Wilhelm Wenders; Düsseldorf, 1945) Cineasta alemany que s'ha distingit pel seu cinema avantguardista i simbòlic. Model de les inquietuds personals i vivències que han dominat a tota una generació de cineastes i literats, la trajectòria de Wenders és una de les més interessants de la cinematografia europea del els últims anys. Representant destacat del cinema alemany dels anys 70, en els 80 i 90 es va convertir en un respectat i influent realitzador. L'ansietat i la passió masculina pels viatges són temes freqüents de la seva feina.
Wenders va abandonar aviat les carreres de filosofia i medicina per estudiar a l'Escola de Cinema de Munic entre 1967 i 1970, on va realitzar diversos curts i el seu primer llargmetratge, Estiu a la ciutat (1970). Cinèfil apassionat i assidu espectador de filmoteca, conreava ja en aquests anys la crítica cinematogràfica a Filmkritik i en el diari Süddeutsche Zeitung.

SINOPSIS
Durant els últims 40 anys, el fotògraf Sebastião Salgado ha viatjat pels cinc continents seguint els passos d'una humanitat en constant canvi. Ha estat testimoni d'alguns dels esdeveniments més destacats de la nostra història recent: conflictes internacionals, fam i èxodes. Ara s'ha embarcat en el descobriment de territoris verges amb flora i fauna salvatge, i de paisatges grandiosos com a part d'un gegantí projecte fotogràfic que és un magnífic homenatge a la bellesa del nostre planeta.Juliano, el fill de Sebastião Salgado, va estar amb ell en els seus últims viatges i ens revela la seva vida i la seva obra juntament amb Wim Wenders, que també és fotògraf.


Comentari tècnic i crítica:

Salgado,és un dels grans de la fotografía documental i social,i per mi fa servir aquest documental,perquè ens adonem que hi ha uns canvis brutals en un sol món. Un món d'injustícies,la qual la mort és normal. M'agrada molt com a fotogràf,ja que fa servir la fotografía com si fos un llibre,amb una sola imatge ens diu tot el que hi ha enrere.La pel·lícula en sí,es lenta,però es veu clar que es la seva forma de treballar.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada